Wie zijn wij


Wij zijn Mayke van Ansenwoude, Sanne Kohl en Annemieke de Heer. We heten je van harte welkom in onze praktijk!

Wat kun je van ons als jullie vroedvrouw verwachten?

  • Persoonlijke, betrokken en deskundige zorg
  • Voldoende rust, ruimte en tijd
  • Eigen praktijkruimte
  • Naast ochtendspreekuur ook een middag- en avondspreekuur
  • Echo’s worden door een van de verloskundigen in de praktijk gemaakt
  • Vroedvrouwen die zich blijven ontwikkelen en steeds bijleren
  • Een brede visie; wij kijken naar lichamelijke, psychische en sociale gesteldheid
  • De vroedvrouwen hebben extra opleidingen genoten om een uitgebreider zorgpakket aan te kunnen bieden
  • Bevallingen in bad, op de baarkruk en in andere houdingen zijn voor ons geen probleem
  • Wij verhuren vanuit de praktijk een bevalbad, vraag naar de mogelijkheden

Mayke

MaykeMijn naam is Mayke van Ansenwoude en ik ben ruim 25 jaar verloskundige. Nog steeds heb ik enorm veel plezier in het begeleiden van zwangerschappen en bevallingen. De geboorte van een kindje is een wonderlijk natuurproces wat in deze tijd ook kundig medisch begeleiden nodig heeft. De kunst is om als medisch handelen nodig is dit op tijd te signaleren, maar als alles probleemloos verloopt ook onnodig medisch ingrijpen te voorkomen.

Zelf ben ik de trotse moeder van twee dochters en twee zonen. Vier maal heb ik een zwangerschap en thuisgeboorte mogen ervaren en ik heb het een heftige en mooie ervaring gevonden. Er zijn tijdens je bevalling momenten dat je de grenzen van je kunnen bereikt denkt te hebben en dan toch lukt het je, met goede ondersteuning, een prachtig kindje op de wereld te zetten. Een geweldige beleving en beloning!

Mijn doel is dan ook om steeds weer bij iedere zwangere het beste en hoogst mogelijk haalbare te bereiken en om, ook als het niet de gedroomde gemakkelijke bevalling wordt, later met een goed gevoel te terug kunnen kijken op het verloop.

Sanne

11053061 671491749620995 5224187715048921943 o6Mijn naam is Sanne Kohl. Samen met mijn vriend, onze hond Sem en kat Felix woon ik in het dorpje Mechelen.

In 2012 ben ik - na mijn afstudeerstage bij Mayke - afgestudeerd aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Daarna kon ik meteen aan de slag bij Het Verloskundig Huis. In 2014 ben ik tijdelijk gestopt ivm de ziekte en het overlijden van mijn moeder. In 2015 begon het weer te kriebelen en wilde ik weer aan de slag. In januari 2016 ben ik dan ook met veel enthousiasme weer aan de slag gegaan in de praktijk.
De zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn ontzettend bijzondere periodes in je leven en ik vind het een grote eer hierbij betrokken te mogen zijn. Ik vind het belangrijk om voldoende tijd te nemen om eenieder de begeleiding en het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben. Daarnaast streef ik naar persoonlijke, betrokken en deskundige zorg. 

 

Annemieke

annemiekeMijn naam is Annemieke de Heer. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Hierna ben ik direct aan de slag gegaan bij een verloskundigenpraktijk in de buurt van Nijmegen. Hier heb ik met veel plezier gewerkt en ervaring opgedaan. Toen ik echter de kans kreeg om in Maastricht in de praktijk bij Mayke en Sanne te mogen werken, heb ik deze kans direct aangegrepen. Enkelen van jullie herkennen mij wellicht nog. In 2013 heb ik al enkele weken bij Mayke en Sanne stage gelopen. 

De zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn een unieke periode in je leven. Ik vind het dan ook een eer om deze periode mede te mogen begeleiden. Ieder koppel beleeft deze periode anders en iedere zwangerschap is anders. Persoonlijke begeleiding hierin is erg belangrijk. Ruimte voor het stellen van vragen, ondersteuning bieden in het maken van persoonlijke keuzes en betrokken zorg staan voor mij hoog in het vaandel.

 

Jouw kindje verdient de best mogelijke start!

De gezondheid van je kindje begint in de baarmoeder! Nu is de baarmoeder in deze tijd niet altijd meer een veilige omgeving. Veel moeders eten niet gezond genoeg, roken of gebruiken medicatie. Veel vrouwen hebben altijd haast en stressvolle banen en ook in de zwangerschap krijg je te maken met onprettige situaties die niet te voorkomen zijn. Dit alles, heeft onderzoek uitgewezen, heeft invloed op de ontwikkeling van je kindje.

De laatste jaren heeft Mayke daarom de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd en een master in PNI (psychoneuroimmunologie). Deze studies houden in dat ieder aspect van je gezondheid onderzocht wordt; wat je eet en drinkt, stress, mentale problemen, sociale omgeving en familieomstandigheden etc. en wat de gevolgen hiervan zijn voor zowel de moeder als het kindje. Aan de hand van de resultaten van dit wetenschappelijk onderzoek wordt naar oplossingen gezocht.

Zo is werkstress van de moeder bijvoorbeeld schadelijk voor de hersenontwikkeling van het kindje en daardoor heeft het kind meer risico op bijv. ADHD. Deeltijd werken of stoppen kan dan de beste oplossing voor moeder en kind zijn. Een gebrek aan omega-3 in de voeding van de moeder is gerelateerd aan hart- en vaatziekten en leerproblemen later bij het kind, zodoende kan het nemen van visolie capsules nodig zijn.

We zijn blij dat Mayke door deze studie meer handvatten heeft gekregen om mogelijke oplossingen aan te dragen in allerlei ontstane situaties. Zo kunnen we nog betere zorg leveren aan moeder en kind!

Heb je interesse in een extra consult betreffende de orthomoleculaire therapie, geef dit dan aan bij de assistente. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van zo'n consult.