Rooming in – De voordelen

Wanneer uw baby pas is geboren, wilt u hem of haar altijd zo dicht mogelijk bij u hebben. De baby’s worden vaak op de slaapkamer van de ouders gelegd. Dit noemen we rooming in. Ze kunnen de pasgeboren baby, maar moeilijk loslaten en willen hem of haar zo dicht mogelijk in de buurt hebben. Ondanks dat u tijdens de zwangerschap de babykamer helemaal heeft ingericht, kiest u er tijdens de eerste periode toch voor om hem of haar op uw slaapkamer in een wiegje te laten slapen. Er zijn zelfs ouders die de baby in het ouderlijk bed laten slapen. Dat wordt co-sleeping genoemd.

De voordelen van rooming in

Wanneer u de baby bij u op de slaapkamer laat slapen, kunt u uw baby goed in de gaten houden. U zult direct wakker worden als de baby ’s nachts huilt of moet eten. Dat is wel belangrijk wanneer u borstvoeding geeft. U kunt dan uw baby snel in uw bed nemen en dan weer na het voeden terugleggen. Op die manier bent u zelf ook minder wakker en zult u gemakkelijker in slaap vallen.

De nadelen van rooming in

Wanneer uw baby op uw slaapkamer slaapt, zult u automatisch onrustiger slapen. Bij het minste geluid dat de baby maakt, zult u wakker worden. De spaarzame uurtjes dat uw baby slaapt, kunt u vaak zelf niet goed doorslapen. Zelf heeft u ook minder privacy als uw baby op uw slaapkamer slaapt. Met alle bewegingen en geluiden die u maakt, houdt u rekening met uw baby. Neem tijdig de beslissing om uw baby op de eigen slaapkamer te leggen. Wanneer uw baby van nature een goede slaper is, kunt u hem of haar met een goed gevoel op de eigen slaapkamer leggen.

Wanneer heeft u zorgmeubels nodig?

Zorgmeubels zijn nodig bij mensen die een speciale zorg nodig hebben. Zorg er bij de aanschaf wel voor dat u naar een goede leverancier gaat. Het maken van zorgmeubilair is een vak apart. Zorgmeubels zijn er op basis van verschillende behoeften. Er zijn personen die een speciale stoel of tafel nodig hebben. Dan praten we over een specifiek meubelstuk. Bij zorginstellingen is dat anders. Daar moet gebruik kunnen worden gemaakt van meerdere soorten verschillende zorgmeubels. Bij instellingen moeten de zorgmeubels niet alleen voldoen aan de eisen die gesteld worden voor de persoon die het gebuikt, maar ook moeten ze gemakkelijk schoon kunnen worden gemaakt. Er moet dus goed worden gekeken waaraan de zorgmeubels moeten voldoen.

Plaats een reactie